Tomatentaart

Tomaatjes worden nog gezonder als je ze verwarmd. Door het verwarmen van tomaten, kan de stof lycopeen die van nature aanwezig is in tomaten, beter worden opgenomen door je lichaam. Het anti-oxidant lycopeen beschermt de huid tegen uv-straling. Daarnaast zijn tomaten rijk aan vitamine C, bètacaroteen en bevatten ze kalium, vitamine B6, foliumzuur, calcium en fosfor.

Zo, genoeg ‘technische info’… nu lekker gaan kokkerellen! 🙂

Voor de tomatentaart heb je 8 grote Roma-tomaten nodig, 1 courgette, 1 ui, 250 gr. feta, 2 eitjes, 2 eetlepels groene pesto, 1 teentje knoflook, wat tijm en evt wat zout.

Verwarm je oven voor op 180 graden, ondertussen snijd je de tomaten en ook de courgette in plakken van 1/2 cm dik. De ui mag in ringen gesneden worden en de knoflook mag fijn. Meng de eitjes met de pesto, knoflook, tijm en evt zout in een schaaltje. Beleg de ovenschaal met de helft van de tomaat en daar bovenop de helft van de courgetteplakken. Hier overheen de helft van de uienringen en de helft van de feta (verkruimelen). Nu de rest van de courgetteplakken, daarna de tomatenplakken en eindig met de uienringen. Het ei-pestomengsel kan eroverheen, de rest van de feta er overheen verkruimelen en dan 20 minuten in de oven…. Smakelijk!