Pompoen met kipgehakt en knolselderijpuree

Ingrediënten:

150 gram kipgehakt | 350 gram knolselderij | 150 gram pompoenblokjes |10 gram zonnebloempitten | gedroogde tijm | gedroogde rozemarijn | knoflookpoeder | olijf- of kokosolie | zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  • Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Stoom of kook circa 15 minuten, totdat de knolselderij volledig gaar is.
  • Snijd ondertussen de pompoen in kleinere blokjes, ter grootte van een dobbelsteen.
  • Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak de pompoen circa 10 minuten. Voeg eventueel een scheutje water toe als het te droog wordt.
  • Voeg het kipgehakt en een snufje rozemarijn, knoflookpoeder, zeezout en zwarte peper aan de koekenpan toe en bak 5 à 10 minuten, totdat het kipgehakt en de pompoen volledig gaar zijn.
  • Giet de knolselderij af en stamp tot puree. Voeg de zonnebloempitten en een snufje tijm, zeezout en zwarte peper toe en roer goed door.
  • Schep de pompoen-kipgehaktschotel op een bord en serveer de knolselderijpuree ernaast.

Eet smakelijk!