Aardappelpuree koolhydraatarm

Medislank… extra lekker recept groenteschotel met aardappelpuree en knolselderij

Voor 1 persoon

Dit heb je nodig:
1 zakje aardappelpuree (Medislank eiwitproduct), 100 gram knolselderij in blokjes, ½ winterwortel in stukjes gesneden, 1 eetlepel doperwten, 1 prei in ringetjes, 1 bosuitje in ringetjes, 2 theelepels olijfolie, 1 teentje knoflook, eetlepel (platte) peterselie gesneden, een paar peterselieblaadjes niet gesneden, eventueel paar blaadjes bladselderij gesneden, theelepel roomboter, versgemalen peper, zeezout.

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor 180 graden. Maak de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing. Laat in een wok de knoflook in een theelepel olijfolie kort fruiten, voeg dan de knolselderij toe en laat deze gaar worden. Doe het geheel over in een kom en maak hiervan een puree met de staafmixer. Doe een theelepel olijfolie in de wok en bak hierin de winterwortel, doperwten, prei en bosuitje zachtjes beetgaar en voeg de peterselie en eventueel de bladselderij toe. Roer intussen de aardappelpuree door de knolselderijpuree tot een geheel.

Verdeel de beetgare groenten over een eenpersoons ovenschaal en dek dit af met de puree. Verdeel over de puree een paar kleine stukjes roomboter en zet de schaal 10-15 minuten in de oven.
Garneer met peterselieblaadjes.

Bron: Medislank