Kabeljauwhaasje met.. spinazie a la creme (zelf maken)

Er wordt altijd gezegd dat spinazie zoveel ijzer bevat, maar het grappige is dat spinazie van andere mineralen nog veel meer bevat. In 100 gram verse spinazie zit 4 mg ijzer. Maar ook: 650 mg kalium, 120 mg calcium, 55 mg fosfor, 45 mg magnesium en 65 mg natrium.

En doordat je de spinazie laat slinken, eet je er ineens veel meer van, per persoon. Die extra groente is mooi meegenomen 😉 Voor het slinken hoef je de spinazie maar heel kort te verhitten, waardoor zo veel mogelijk vitamines en mineralen behouden blijven.

Dit heb je nodig voor 2 porties:
  • ei – 4
  • verse spinazie – 500 gr
  • ui -1 flinke (of 2 kleintjes)
  • roomboter – 2 kleine klontjes
  • crème fraîche – 100 gr
  • rode of gekleurde kleine tomaatjes – 12
  • olijfolie
  • kabeljauwhaasjes – 2 moten
  • grove verse peper
  • zout
Zo maak je het
  1. Kook de eieren
  2. Haal de kabeljauwhaasjes uit de koelkast
  3. Laat de gewassen spinazie slinken in een pan, zonder olie of boter
  4. Snijd de geslonken spinazie in kleinere stukjes en goed laat uitlekken in een vergiet
  5. Snipper een uitje en fruit het uitje met een klontje roomboter
  6. Druk de spinazie een beetje uit en voeg toe in de pan
  7. Schep de crème fraîche door de spinazie, voeg de (gehalveerde) tomaatjes toe en bak een paar minuutjes mee
  8. Doe olijfolie in een andere pan en bak daarin de kabeljauwhaasjes ongeveer 2 minuten per kant, bestrooi met een beetje peper en zout
  9. Voeg een klontje roomboter toe en laat de kabeljauw in nog een paar minuten garen