Auberginetosti

Heerlijk, een tosti met groente en dus zonder brood…

 

Snijd de aubergine in flinterdunne plakjes (van ongeveer 3 mm) en besmeer deze plakjes aan 1 kant royaal met (olijf)olie.

Voor extra smaak kun je wat knoflookpoeder toevoegen aan de olijfolie, maar dat hoeft niet per se.

Leg de helft van de aubergineplakken met de ingevette kant naar beneden en beleg ze vervolgens met enkele dunne plakjes mozzarella of jonge kaas.

Daarna leg je er ander lekkers op naar smaak (bijvoorbeeld ham, sla, spinazie, plakjes tomaat, olijfjes, kappertjes, tonijn, ansjovis,… wat je ook maar lekker vindt.)

Dek de belegde aubergineplakjes af met een plakje aubergine (zodat je een ‘tosti’ krijgt) en zorg dat dit afsluitende aubergineplakje met de ingevette kant naar boven ligt

Je kunt de auberginetosti’s bereiden in het tosti-ijzer, tussen een panini-ijzer, of bakken in de (grill)pan.  Blijf er wel bij, want ze zijn met enkele minuutjes klaar!

En om het plaatje een beetje mooi te maken (het oog wil ook wat), garneer je de tosti’s met gedroogde of verse basilicum.  Je kunt er natuurlijk een salade of een kopje soep bij serveren. Smakelijk!