Courgette met kip & cashewnoten

Ingrediënten voor 2 personen

350 gr kipfilet
2 courgette
1 rode punt paprika
250 gr taugé
1 rode peper, ontdaan van pitjes en fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
4 el Japanse sojasaus
1 el honing (of zoetstof als je de suikers weg wilt laten)
sap van 1 limoen
1 el kokosolie
30 gram cashewnoten (ongezouten)

Bereiden:

Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan in een paar minuten goudbruin.

Maak van de courgette, courgetti met een mandoline of koop het kant en klaar (dan heb je ongeveer 600 gram nodig). Snijd de puntparika in de lengte in dunne reepjes.

Verhit de kokosolie in een hapjespan en voeg de fijngesneden peper en het knoflookteentje toe. Fruit dit, op niet te hoog vuur, een minuut of 3. Zo komen de smaken goed vrij. Schep de knoflook en peper uit de pan en zorg dat de olie achter blijft. Meng de knoflook en peper met de Japanse sojasaus, honing en limoensap tot een sausje.

Bak de kipblokjes in de achtergebleven olie tot ze gaar zijn. Voeg dan kort de groenten toe, zodat het nog knapperig blijft, als je van een bite houdt. Alles uit de pan, en op het bord/in een schaal leggen, en schenk het sausje er overheen,  en schep alles goed om. Serveer met de cashewnoten.

Geniet ervan!