Ingrediënten: 3 eetlepels griekse yoghurt | 1 eetlepel suikervrije mayonaise | 2 theelepels verse citroensap | 2 eetlepels dun gesneden lente-uitje | 1 eetlepel gehakte peterselie | zout en versgemalen zwarte peper | 6 eetlepels in blokjes gesneden gekookte en gekoelde kipfilet | 4 dunne plakjes gebakken spek, in stukjes gesneden | 15 kleine (snoep) tomaatjes, gehalveerd | 1 eetlepel bleekselderij in kleine stukjes | 1 middelgrote avocado (redelijk stevig maar rijp), in blokjes gesneden | romaine sla (de kleine kropjes); je gebruikt de blaadjes om in te serveren
Meng in een middelgrote kom de griekse yoghurt, mayonaise, citroensap, lenteui en de peterselie. Voeg naar smaak zout en verse peper toe.
Voeg de stukjes kip, spek, tomaatjes en selderij toe aan de mengkom en schep het luchtig door elkaar. Schep de kipsalade in de slablaadjes, en verdeel de avocadoblokjes erop. Ook heerlijk als lunch, of bij een kopje soep!
- je kunt evt. ook blaadjes witlof gebruiken in plaats van romaine sla!